Recept

Asperges met ei en krieltjes (vegetarisch)

Aantal ingrediënten: 7 | Bereidingstijd: 1 uur | Voor 2 personen

Asperges met ei en krieltjes, een heerlijke smaakbeleving en ook nog eens Vega! Super gezond en in een handomdraai op tafel gezet. Asperges zijn de ideale basis voor een snelle en vooral gezonde maaltijd. Combineer dit met wat krokante krieltjes uit de oven en wat ei en je hebt zonder veel werk een heerlijke maaltijd op tafel!

Krieltjes uit de oven? Ja! Super makkelijk en ook nog eens heel gezond. Benieuwd hoe je deze knapperige krieltjes maakt? Scroll dan snel verder!

Witte aspergers met krieltjes (met schil)

Bij die overheerlijke asperges serveren wij dus die knapperige krieltjes uit de oven. Echt een goede combinatie! Krokante krieltjes met de boterzachte smaak van de asperges en ei. Maak het af met een botersausje en bon appétit.

Botersaus

Bij de asperges kan je gemakkelijk een botersausje serveren. Een lekker sausje mag natuurlijk niet ontbreken. Je hebt overigens geen pakje nodig! Voor de botersaus pak je een beetje kookwater van je asperges en smelt je hier simpelweg gewoon roomboter bij. Tip: voor het binden van je botersaus kan je gebruik maken van een beetje maizena.

Ingrediënten:

  • 500 gram asperges
  • 500 gram krieltjes (met schil)
  • 2 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • Peper en zout naar smaak
  • Fijngesneden verse peterselie
  • Boter (voor de botersaus)

Groen zit in het alles in 1 pakket.

Alles in 1 pakket. Wil je dit recept proberen? BoZ Lokaal heeft een pakket samengesteld met de producten die je bij ons kunt krijgen. Klik hier onder om naar het alles in 1 pakket te gaan.

Zelf toevoegen:

  • Boter
  • Snufje peper en zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit een pan met water en een snufje zout.
  • Spoel de krieltjes af en halveer de grotere krieltjes.
  • Bekleed ondertussen de bakplaat met bakpapier.
  • Kook de krieltjes gaar in ongeveer 8 minuten. Giet de krieltjes af en droog ze goed in een theedoek. Verdeel de krieltjes op een bakplaat en giet er een beetje olie over samen met wat peper, zout en knoflook naar smaak.
  • Bak de krieltjes in ongeveer 30-45 minuten goudbruin en krokant. Schep na ongeveer 20 minuten de krieltjes om.

Wanneer de krieltjes bijna klaar zijn gaan we verder:

  • Schil de witte asperges en snij het kontje eraf.
  • Breng water, met een snufje zout, in een ruime pan aan de kook. Zodra het water kookt, doe je de asperges in het water en kook je ze 5 minuten gaar. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten nagaren in het hete kookvocht. Haal ze daarna uit de pan en laat ze even uitlekken op een theedoek.
  • Terwijl de asperges koken, kook je de eieren naar keuze. 3 minuten voor een zacht ei, 5 minuten voor half zacht en 7-8 minuten voor een hardgekookt ei.
  • Verdeel de asperges over 2 borden. Snijd de eieren fijn en verdeel deze over de asperges.
  • Verdeel ook de krieltjes over de borden en garneer met peterselie. Serveer de asperges naar smaak met jouw eigengemaakte botersaus!

Eet smakelijk! 😁